Kaasulaitteet autoon | Kattava opas kaasuautoiluun

  • 31 Aug, 2021

Auto kadulla.

Moni harkitseekin oman autonsa muuttamista kaasukäyttöiseksi sen sijaan, että ostaisi valmiin kaasuauton. Se on kuitenkin useita tuhansia euroja maksava lisäys, jonka saavat lisäksi asentaa ainoastaan tehtävään koulutetut ja asennustutkinnon suorittaneet henkilöt. Kaasulaitteet autoon voivat vähentää jopa 85 prosenttia polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonepäästöjä verrattuna perinteisiin polttoaineisiin, mikäli käytetään täysin uusiutuvaa biokaasua. Kaasuautot ovatkin yleensäkin hyvin ekologisia, mutta sen lisäksi monia houkuttaa polttoaineen edullinen hinta – kaasuautoista voi siis olla pidemmän päälle paljon hyötyä!

Kuinka saada kaasulaitteet autoon?

Minkä tahansa bensiinikäyttöisen auton voi muuntaa toimimaan bensiinin lisäksi myös kaasulla. Myös diesel-autoja voi muuttaa kaasuautoiksi, mutta niiden muutostyö maksaa bensa-autoja enemmän. Muutoksessa auton polttoainejärjestelmän rinnalle asennetaan toinen polttoainejärjestelmä.

Kaasutankki sijoitetaan yleensä auton tavaratilaan, joka on monen mielestä isoin kaasumuutoksen haitta. Auton sisään asennettavasta valopainikkeesta näkee, kummalla polttoaineella auto milloinkin kulkee. Painikkeella voi myös valita halutun polttoaineen käytön. Auto myös tarkastetaan, testataan ja muutoskatsastetaan.

Kaasuautot voivat säästää satoja euroja kuukaudessa

Moni valitsee kaasuauton, sillä kaasulaitteiden asentaminen maksaa itsensä melko nopeasti takaisin ja tämän jälkeen polttoainekustannuksissa voi säästää esimerkiksi satoja euroja kuukaudessa. Jos useampi perheenjäsen käyttää omaa kaasuautoa, saa koko perhe kerättyä vuodessa huimat säästöt.

Auton muuttaminen kaasuautoksi on etenkin paljon ajaville lähes aina hyödyllinen asia. Se säästää niin rahaa kuin myös ympäristöä. Tutustu kuitenkin myös muihin autoiluun liittyviin blogiteksteihimme ja harkitse tarkkaan, millainen auto olisi paras juuri sinulle! Vinkkien lisäksi saat auton varaosat netistä kotiisi sivustomme kautta!