Kannattaako tilata tuulilasi netistä?

  • 15 Jul, 2022

Tilaamalla tuulilasi netistä säästää aikaa.

Nykyään tavaroiden hankkiminen on tehty helpommaksi. Erilaisia tavaroita voi tilata netistä eikä tarvitse vaivautua menemään paikan päälle, lisäksi monille verkkokaupoille kuuluu 14 päivän palautusoikeus. Joten, etenkin jos osaa itse vaihtaa autoon tuulilasin tai tuntee jonkun joka osaa, kannattaa silloin tilata tuulilasi netistä suoraan kotiin. Mutta jos ajatuksena on ostaa itse lasi netistä ja viedä auto tuulilasinvaihtoon korjaamolle, kannattaa ensin selvittää että vaihtaako korjaamo omia osia.

Osta tuulilasi netistä

Jos ostaa tuulilasin netistä, kannattaa ensin varmistaa yhteensopivuus auton kanssa. Autoon saa asentaa vain juuri sille mallille tarkoitetun uuden lasin. Täytyy myös huomioida lasin ominaisuudet, kuten tuulilasin lämmittimet tai sadetunnistimet. Kun vaihtaa tuulilasin, kannattaa samalla vaihtaa myös ikkunatiivisteet. Kun oikea lasi ja muut tarvikkeet ovat löytyneet, on aika laittaa tilaus eteenpäin.

Uusi tuulilasi tulisi vaihtaa autoon heti, jos vanha rikkoutuu tai alkaa olla jo niin naarmuinen, että se hankaloittaa näkemistä. Rikkoutumisen aiheuttaa yleensä tuulilasiin lentävä kivi tai talvirenkaan nasta. Iso halkeama näkökentässä on turvallisuusriski ja voi johtaa katsastuksessa hylkäykseen. Pieni iskemä kannattaa suojata tuulilasille tarkoitetulla läpinäkyvällä tarralla ja sitten paikata.

Tuulilasin rakenne

Ensimmäiset tuulilasit olivat paikoillaan vain pitämässä tuulta ja likaa pois kasvoilta mutta nykyiset tuulilasit ovat paljon modernimpia ja osa turvavarustelua. Nykypäivän tuulilaseissa voi olla erilaisia johtoja, antureita ja tunnistamia. Nykyaikainen tuulilasi on rakenteeltaan kuin sämpylä. Se koostuu kahdesta lasista, joiden välissä on kova PVB-kalvo. Kalvon tehtävä on pitää tuulilasi kasassa. Nykyaikainen tuulilasi on suunniteltu myös turvavarusteeksi. Mahdollisessa kolaritilanteessa se on suunniteltu rikkoutumaan ja siten hävittämään osan törmäysenergiasta.