Milloin auton polkimet kannattaa uusia

  • 08 Oct, 2021

Auton polkimet ovat ajokokemukseen isosti vaikuttava tekijä, ja niiden vajavaisuudet huomaa heti. Ajoit sitten vanhalla Hondalla tai Formula1 vauhtihirmulla, kytkimen, jarrun ja kaasun toiminnalla on todella suuri merkitys sekä ajoturvallisuuteen että ajonautintoon. Kun ostat uuden auton, ensimmäiseksi opettelet poljintuntuman, jotta ajo sujuu huoletta ja tottuneesti. Kun polkimet ovat kunnossa, niitä ei tarvitse juurikaan edes ajatella.

Auton polkimet saattavat väsyä

Vaikka polkimet eivät ole se auton osa, joka useimmin tulee mieleen kun mietitään, mitä autosta tulee uusia, nekin väsyvät joskus. Polkimista kuitenkin huomaa helposti, jos ne ovat vaihtamisen tarpeessa, sillä kuljettaja tuntee kyllä kun polkimet eivät enää toimi täydellisesti. Auto on silloin parasta viedä heti huoltoon.

Jos haluat säästää rahaa, voit tilata auton varaosat netistä. Vaikka itse ostaisitkin polkimet, on aina parempi antaa ammattilaisen asentaa ne paikoilleen. Kun kyse on esimerkiksi jarrupolkimen tehokkuudesta, ei laadusta ja ammattitaidosta kannata tinkiä. Vaikka olisit tottunut itse vaihtamaan ja kiristämään renkaat tai vaihtamaan tuulilasinpyyhkimen, polkimet ovat liian tärkeä osa autoa asentaa itse, jollet tiedä täydellisesti, mitä teet.

Turvalliset polkimet

Kun polkimet ovat kunnossa, jarruttaminen sujuu turvallisesti ja kytkin ei lipsu varpaiden alla mäkilähdöissä. On myös mukavaa, kun auto lähtee liikkeelle heti kun kaasupoljinta painaa, eikä tarvitse pelätä, ehditkö kääntyä risteyksestä ennen kuin sivulta tuleva auto joutuu jarruttelemaan. Toivottavasti silläkin on jarrupoljin kunnossa!