Sähköauto vs polttomoottori

  • 15 Dec, 2021

Sähköauto vs polttomoottori on kysymys, jota monet uuden auton hankkijat pohtivat nykyään. Polttomoottorilla käyvä auto on varma valinta siinä mielessä, että se edustaa tekniikkaa, jota on käytetty jo useita vuosia. Tilanne on kuitenkin muuttumassa nopeasti ja nykyään monet uudet autot ovat hybridejä tai sähköautoja. Tulevaisuudessa sähköautot tulevat hiljalleen korvaamaan polttomoottoriautot, joten kehityksessä on hyvä pysyä mukana.

Sähköauto latauksessa

Sähköauto vs polttomoottori – kumpi on parempi vaihtoehto

Sähköauton hyötysuhde on erinomainen, mikä tekee siitä hyvän vaihtoehdon tulevaisuuden kannalta. Parhaimmillaan hyötysuhde on jopa 80–90 prosenttia, joka on todella korkea luku. Tämän takia sähköauto on oiva valinta silloin, jos haluaa ajatella luontoa uuden auton hankinnan yhteydessä. Tosin on huomautettava, että sähköautojen akkujen valmistaminen rasittaa luontoa melkoisesti. Tämä tulee todennäköisesti muuttumaan tulevaisuudessa, kunhan akuissa käytetty teknologia kehittyy nykyisestä.

Tulevaisuuden kannalta sähköautoihin siirtyminen vaikuttaa väistämättömältä. Bensan hinta nousee jatkuvasti, mikä johtuu veroista ja öljyn määrän vähenemisestä. Tämän takia onkin syytä pohtia tarkasti sitä, minkälaisen auton tällä hetkellä ostaa. Koska tilanne on vielä muutosvaiheessa, hybridiauto voi olla tällä hetkellä järkevin vaihtoehto. Kun sähköautot kehittyvät ja latauspaikat lisääntyvät, siirtyminen sähköautoon käy helpommin.

Sähköauton hyötysuhde on erinomainen

Sähköauto vs polttomoottori -keskustelun yksi yleisimpiä puheenaiheita on ympäristöystävällisyys. Tällöin eri autojen hyötysuhde tulee usein keskustelun aiheeksi. Sähköautojen paras puoli on siinä, että niissä on todella korkea hyötysuhde. Polttomoottoreissa hyötysuhde on ainoastaan noin 20–25 prosenttia, mikä on todella alhainen luku. Tämä johtuu siitä, että iso osa energiasta ei muutu liike-energiaksi, vaan se vapautuu lämpöenergiana. Tämä on yksi polttomoottorin huonoimpia puolia ympäristön kannalta.

Sähköauto vs polttomoottori -keskustelu on kuitenkin paljon monimuotoisempi asia kuin pelkkään hyötysuhteeseen keskittymistä. Tällä hetkellä sähköautoihin liittyy myös sellaisia ongelmia, jotka ovat luonnon kannalta huonoja asioita. Varsinkin akut ovat hyvin keskeinen ongelma, sillä ne rasittavat luontoa ja muodostavat ongelmajätettä.

Autojen vertailun ohessa voi käydä lyömässä vetoja

Jos autojen vertaileminen ja lopullisen ostopäätöksen tekeminen on hankalaa, välillä voi käydä virkistäytymässä vedonlyönnin parissa. Vedonlyöntibonukset mahdollistavat bonusrahan ja jopa ilmaisvetojen lunastamisen, joten niitä kannattaa käydä tutkimassa aina säännöllisin väliajoin. Nykyään nettikasinoiden tarjonta on niin monipuolista, että bonuksia on tarjolla todella paljon. Aivan kuten autojenkin kohdalla, myös bonuksia kannattaa vertailla. Näin varmistut siitä, että pääset lunastamaan parhaan mahdollisen bonuksen itsellesi.

Kun teet vetoja, voit mennä myös paikan päälle katsomaan ottelua. Toyotan sähköautot helpottavat siirtymistä kodin ja kisapaikan välillä, sillä autolla matkustaminen on aina mukavampaa kuin julkisilla liikkuminen. Varsinkin live-vedonlyönnin harrastaminen on parhaimmillaan silloin, kun seuraa ottelua paikan päällä. Jännitys nousee aivan uudelle tasolle, kun pelissä on hieman rahallista panosta.

Sähköauto vs polttomoottori – huollot vertailussa

Koska sähköautot ovat vielä uutta teknologiaa, ainakin osa niiden huolloista saattaa olla kallista. Toisaalta monet auton osat ja huolto ovat hyvin samanlaisia näiden kahden autotyypin välillä. Esimerkiksi auton jousitus ei juurikaan eroa sähkö- ja polttomoottoriautojen välillä. Sähköautojen osalta on ongelmallista kuluttajan näkökulmasta se, että niitä on hyvin vaikea korjata itsenäisesti

Sähköautojen etu on kuitenkin siinä, ettei niiden moottorit tarvitse läheskään niin paljon huoltoa kuin polttomoottoriin perustuvan auton. Koska sähkömoottorit sisältävät paljon vähemmän liikkuvia osia, niitä ei tarvitse myöskään huoltaa niin usein.

Sähköauto vs polttomoottori -keskustelu käy kuumana ja kuluttajat joutuvat arpomaan näiden kahden vaihtoehdon välillä. Tuskin kukaan enää kuitenkaan epäilee sitä, etteikö polttomoottoriin perustuvat autot tulisi korvautumaan uudella teknologialla. Polttomoottorit ovat yksi osa tekniikan historiaa, ja ne ovat säilyttäneet paikkansa yllättävän kauan. Tulevaisuudessa tulemme näkemään vielä useita innovaatioita sähköautoihin liittyen, jolloin ne palvelevat ihmisten tarpeita yhä paremmin.