Viimeisimmät artikkelit

Tiedätkö jäähdytysnesteiden erot
  • By Asta
  • 10 Jan, 2022

Monet muistavat vanhan neuvon, että nesteissä on selkeät värierot. Mutta nykyisellään se ei enää pidä paikkansa, vaan eri väreistä ei ole olemassa mitään standardia. Valmistajat voivat siis koodata nesteisiin mitkä värit haluavat. Suurimmat jäähdytysnesteiden erot ovatkin niiden seossuhteissa, niiden vaikuttavissa kemikaaleissa sekä ominaisuuksissa. Yhdistelmänä se on glykolin ja veden sekoitus sekä sen tehtävänä on suojata moottoria takaamalla sille toimintakyvyn kylmällä ja lämpimällä kelillä. Jäähdytysnesteiden erot käytännössäJokainen valmistaja tekee jäähdytysnesteeseen oman kemiallisen koostumuksen.

Sähköauto vs polttomoottori
  • 15 Dec, 2021

Sähköauto vs polttomoottori on kysymys, jota monet uuden auton hankkijat pohtivat nykyään. Polttomoottorilla käyvä auto on varma valinta siinä mielessä, että se edustaa tekniikkaa, jota on käytetty jo useita vuosia. Tilanne on kuitenkin muuttumassa nopeasti ja nykyään monet uudet autot ovat hybridejä tai sähköautoja. Tulevaisuudessa sähköautot tulevat hiljalleen korvaamaan polttomoottoriautot, joten kehityksessä on hyvä pysyä mukana. Sähköauto vs polttomoottori – kumpi on parempi vaihtoehtoSähköauton hyötysuhde on erinomainen, mikä tekee siitä hyvän vaihtoehdon tulevaisuuden kannalta.

Auton öljynvaihtoväli | Öljynvaihto oikeaan aikaan
  • 31 Aug, 2021

Auton öljynvaihtoväli voi vaihdella esimerkiksi maan, auton ja öljyn laadun mukaan. Ei siis ole kaikille yhteistä vastausta sille, kuinka usein öljyt kannattaa vaihtaa. Suomessa autoileville sopiva öljynvaihtoväli on kuitenkin vähintään kerran vuodessa. Suomessa auto nimittäin joutuu vuoden aikana erityisen rasituksen kohteeksi. Talviajo, lyhyet ajomatkat ja pölyiset olosuhteet edellyttävät tiiviimpää vaihtoväliä. Öljynvaihtaminen on kuitenkin autoilun helpoimpia huoltotöitä ja sen voi siksi tehdä hyvin myös itse esimerkiksi halleissa, joissa on autonosturi. Niitä löytää useilta paikkakunnilta.

Kaasulaitteet autoon | Kattava opas kaasuautoiluun
  • 31 Aug, 2021

Moni harkitseekin oman autonsa muuttamista kaasukäyttöiseksi sen sijaan, että ostaisi valmiin kaasuauton. Se on kuitenkin useita tuhansia euroja maksava lisäys, jonka saavat lisäksi asentaa ainoastaan tehtävään koulutetut ja asennustutkinnon suorittaneet henkilöt. Kaasulaitteet autoon voivat vähentää jopa 85 prosenttia polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonepäästöjä verrattuna perinteisiin polttoaineisiin, mikäli käytetään täysin uusiutuvaa biokaasua. Kaasuautot ovatkin yleensäkin hyvin ekologisia, mutta sen lisäksi monia houkuttaa polttoaineen edullinen hinta – kaasuautoista voi siis olla pidemmän päälle paljon hyötyä!