Öljynsuodattimet

Öljynsuodatin täytyy vaihtaa säännöllisesti

Öljynsuodattimen säännöllinen vaihtaminen on hyvin tärkeää auton kunnon kannalta. Moottoriöljyn epäpuhtaudet kuluttavat moottorin osia ennenaikaisesti. Öljy taas vähentää moottorin osien välistä kitkaa ja kuljettaa irtoavat metallihiukkaset ja epäpuhtaudet pois öljynsuodattimeen asti. Öljynsuodattimet sitovat moottoriöljyn epäpuhtauksia. Ne tulee vaihtaa säännöllisesti öljynvaihdon yhteydessä. Tällöin vaihdetaan joko öljynsuodatin tai suodattimen patruunan. Öljynsuodattimen säännöllinen vaihtaminen varmistaa suodatustehon ja virtauskyvyn. Öljyn vaihto kannattaa tehdä Suomen vaativissa oloissa ainakin kerran vuodessa ja öljynsuodattimen vaihto onnistuu tällöin samalla kerralla. Öljy on aina vaihdettava kuitenkin viimeistään autonvalmistajan ilmoittaman ajokilometrimäärän jälkeen.

Öljynvaihdon voi tehdä helposti myös itse, kunhan auton alle on turvallinen ja esteetön pääsy. Se onnistuu esimerkiksi huoltoasemien halleissa, joissa on nosturi. Öljynsuodattimen vaihto on siis melko helppoa. Monet muut osat, kuten jakohihnat taas voivat vaatia huomattavasti enemmän työtä ja tarkempaa osaamista.

Paras öljynsuodatin omaan autoon

Öljynsuodattimen vaihtoväli kannattaa selvittää hyvissä ajoin, jotta voi alkaa etsimään ajoissa itselleen sopivaa öljynsuodatinta. Verkkokauppamme tarjoaa edulliset ja laadukkaat öljynsuodattimet. Ne eivät kuitenkaan saavu kotiin saman päivän aikana tilauksesta, joten paras öljynsuodatin omaan autoon kannattaa tilata hyvissä ajoin ennen vaihtoajankohtaa.

Paras öljynsuodatin omaan automalliin löytyy esimerkiksi hakemalla öljynsuodattimia oman auton rekisterinumeron avulla. Öljynsuodattimissa on olemassa eri malleja. Niitä ovat esimerkiksi läpivirtaava ja ohivirtaava öljynsuodatin. Ohivirtaava mahdollistaa kehittyneemmän öljyn suodatuksen. Suodattamiseen menee enemmän aikaa kuin läpivirtaavassa mallissa, mutta ohivirtaavan suodattimen käyttö auttaa pitämään öljynpaineen hyvällä tasolla, vaikka suodatin olisi tukkeutunut tai ohivirtausventtiili viallinen. Yhdistelmävoidelluissa moottoreissa käytetään sekä läpi- että ohivirtaavaa suodatinta.

Saat laadukkaat öljynsuodattimet meiltä

Öljynsuodattimen vaihto ja oikeanlaisen suodattimen valinta ovat tärkeitä auton kunnon kannalta. Auton moottorin luotettavuus ja sen käyttöikä ovat suoraan riippuvaisia öljynsuodattimen laadusta. Verkkokauppa tarjoaa vain laadukkaat auton varaosat netistä, joten saat varmasti verkkokauppamme kautta laadukkaan öljynsuodattimen. On tärkeää valita laadukas suodatin, sillä heikkolaatuinen suodatin esimerkiksi on käyttöiältään melko lyhyt ja sen ohivirtausventtiili aukeaa matalassa paineessa, jolloin likaista öljyä pääsee takaisin moottoriin. Siitä voi myös esimerkiksi irrota pieniä paloja, jotka tukkivat moottorin öljykanavat.

Öljynsuodattimen valintaa ei siis kannata tehdä liian kiireessä tai liian vähäisillä tiedoilla. Muistettavia asioita öljynsuodattimen valinnassa ovat, että suodatinpaperin puhdistustehokkuuden täytyy olla linjassa autosi teknisten ominaisuuksien kanssa ja henkilöautoissa suodattimen pitää suodattaa yli viiden mikrometrin hiukkaset. Lisäksi suodattimen kotelointia on tarkasteltava. Venttiilien ja tiivisteiden tulee muodostaa kunnon tiivis kokonaisuus. Voit aina tarvittaessa pyytää apua tuotteen valintaan jälleenmyyjän asiakaspalvelusta.